ایالات متحده آمریکا بعد از حمله به افغانستان و شکست طالبان، تلاش داشت تا در کنار فعالیتهای سیاسی، امنیتی، اقتصادی و اجتماعی بخشی از برنامه های خود را در حوزه فرهنگ نیز داشته باشد.

ایالات متحده آمریکا بعد از حمله به افغانستان و شکست طالبان، تلاش داشت تا در کنار فعالیتهای سیاسی، امنیتی، اقتصادی و اجتماعی بخشی از برنامه های خود را در حوزه فرهنگ نیز داشته باشد.

برنامه های فرهنگی امریکا از طریق بخش فرهنگی سفارت امریکا در کابل و دیگر کنسولگرهای این کشور در دیگر ولایات پیگیری می شوند.

حوزه فعالیت:

امریکا بیشتر در بخش فرهنگ به موضوعاتی ماننند سینما، موسیقی، رسانه، زنان، تولیدات بومی جوانان و زنان، تئاتر و آموزش فعالیت دارد. در این بخشها نهادهای فرهنگی، رسانه ای و اموزشی را در تمام ولایات افغانستان از طریق اعطا پروژه های مختلف حمایت می کند.

۱- مرکز رسانه های افغانستان یانی

۲- مجتمع فعالیت رسانه ای کلید گروپ

۳- خانه فرهنگ افغانستان

۴- لیسه ملی موسیقی افغانستان

۵- سینماهای مختلف کشور

۶- جشنواره های موسیقی، فیلم، عکس

۷- دانشگاه های دولتی و خصوصی

۸- ادبیات

۹- تحقیق

۱۰-ارتقا زنان

۱۱-تلویزیون، رادیو و روزنامه های کشور

در ادامه لازم به ذکر است،امریکا تلاش دارد تا با وارد کردن الگوهای فرهنگی امریکایی به این کشور مخصوصاً در تقابل با الگوهای بومی و اسلامی افغانستان و منطقه به نهادینه کردن ارزشهای امریکایی درافغانستان مبادرت نماید. پروژه های میلیون دلاری امریکا در بخش مطبوعات نشان از اراده این کشور برای تسخیر فضای رسانه ای افغانستان دارد.

لذا آمریکا در این میان با هدف:

۱- بومی کردن فرهنگ امریکایی

۲- مقابله با ارزشهای ملی و وطنی

۳- مقابله با ارزشهای اسلامی

۴- تغییر شیوه زندگی مردم افغانستان

۵- تغییر ذایقه و سلیقه مردم افغانستان

۶- امریکایی کردن ساختار آموزشی و علمی کشور

۷- حفظ ارتباط میان نخبگان فرهنگی، ادبی، هنری وعلمی افغانستان با امریکا

۸- سرمایه گذاری روی نسل جوان افغانستان برای آموزش ارزشهای امریکایی

۹- مقابله با برنامه های فرهنگی ایران و روسیه در افغانستان

۱۰-مقابله با زبان فارسی و ادبیات فارسی

تلاش می نماید در برنامه های سیاسی خودمشابه سایر کشورهایی که مبادرت به حمله تظامی و اشغال می نماید به کار فرهنگی گسترده در این کشور اقدام نموده  و بر این اساس صدها میلیون دلار را برای کار فرهنگی در طول دو دهه اخیر در افغانستان به طرق مختلف مصرف کرده است.

ملاحظه:

 با توجه به مطالب یاد شده جمهوری اسلامی ایران بایستی در برنامه ریزی کلان خود در افغانستان با حمایت از فرهنگ بومی وارزشهای اسلامی در مقابل تهاجم فرهنگی غربی سرمایه گذاری نموده، و ضمن حمایت از زبانهای ملی این کشور و خصوصاً زبان فارسی و مقابله با ایران هراسی که به شدت در این کشور دنبال می شود، تمرکز نموده و غفلت از این موضوع خسارات جبران ناپذیری را در روابط دو کشور در آینده به وجود خواهد آورد.

کد خبر 1171

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
7 + 2 =